Stone Bänkskiva
Stone Bänkskiva Carrara
Stone Bänkskiva
Stone Bänkskiva Carrara
Stone Bänkskiva
Nero Marquina
Stone Bänkskiva
Stone Bänkskiva Nero Marquina

Produktfakta

Stone Bänkskiva, som passar till Stone Tvättställsskåp, finns i klassisk marmor och mycket tålig kompaktlaminat. Bänkskivorna i marmor är 20 mm och bänkskivorna i kompaktlaminat är endast 12 mm.

Bänkskivor i marmor

- 680x20x445 mm

- 1000x20x445 mm

- Carrara är en klassisk tidlös natursten. Våra bänkskivor är tillverkade av italiensk Carrarmarmor, med vitgrå ton och spräckliga vener och marmorerat mönster. Levereras med polerad yta. 

- Nero Marquina är en vacker natursten i svart marmor med vit melering. Levereras med polerad yta. 

Bänkskivor i kompaktlaminat

- 680x12x445 mm

- 1000x12x445 mm

- Vit, med vit kärna. Dvs, helt vit skiva.

- Svart, med svart kärna. Dvs, helt svart skiva.

Tunn, vattentålig och praktisk bänkskiva.

 

 

 

Materialfakta

Nero Marquina och Carrara är natursten, ett levande material som varierar från stenblock till stenblock. Ingen sten är den andra lik. 

På grund av stenens struktur kan det förekomma små håligheter i ytan (s k luftbubblor) och är en del av stenens karaktär. Vita ”ådringar” på stenen är också naturliga i stenens struktur. 

Marmorskivor är känsliga mot syror och man skall därför vara försiktig med medel för avlägsnande av kalkbeläggningar, som exempelvis toalettrengöringsmedel. Andra sura vätskor som vin, ättika, citron är också skadliga.

Marmor är ett poröst material som är känsligt för spill och man ska därför alltid omgående torka upp ev. spill.

Använd aldrig sura rengöringsmedel. Använd istället rengöringsprodukter avsedda för stenskivor. För daglig rengöring använd en disktrasa som fuktas med vatten. För att avlägsna smuts, använd milt såpvatten för att därefter torka rent med en torr trasa. (Vid eventuell grövre smuts kan du t ex använda ren alkohol eller thinner. Torka bort rengöringsmedlet med en disktrasa. Eftertorka ytan med en vattenfuktad trasa). 

Kompaktlaminat består av en kärna av impregnerat kraftpapper, med en ovan- och undersida av högtryckslaminat. Kompaktlaminat är mycket tåligt, inte minst mot vatten, och lätt att rengöra.

Du sköter laminatskivan genom att torka av den med vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd aldrig slipande svampar eller rengöringsmedel.