NySida-en

PRESSMEDDELANDE STOCKHOLM 2016-02-17 

 

Swoon får Swedish Design Awards 2016

ELLE Decoration Swedish Design Awards delas varje år ut i 14 kategorier till det allra bästa inom svensk design. 2016 års vinnare i kategori ÅRETS BADRUM är Swoon Side Honey av Fredrik Wallner. Juryns motivering: "En flexibel och kaxig lösning som tar möbeltänkandet ända in i badrummet."

”Det är förstås en stor ära för Fredrik att få ett så prestigefullt designpris, och jag är både stolt och glad för att få arbeta tillsammans med en så duktig designer” säger Lars Tobiasson, VD för Swoon.

Detta pris betyder också att Swoon Side Honey är svenska ELLE Decorations nominering till EDIDA, d v s ELLE Deco International Design Awards som delas ut under möbelmässan i Milano i april. Världsvinnarna röstas fram av redaktionerna på de 24 systertidningarna i ELLE Deco-nätverket.

 

Det fullständiga pressmeddelandet finns att ladda ned i pdf-format nedan. Högupplösta bilder (tif) samt bilder för web (jpg) finns också att ladda ned, se nedan! 

 Design Fredrik Wallner. Bilderna är fotograferade av Kristofer Johnsson med styling av Lotta Agaton. 

 Bilderna får endast användas i sammanhang där Swoons produkter beskrivs i ett journalistiskt syfte. All annan användning är ej tillåten. Obs! Swoon, fotografen och stylistens namn måste anges.

 

Images

swoonsidehoneysilentnight_2.jpg
Swoon Side Honey, Silent Night

Mörkt blå tvättställsskåp och högskåp i hexagonmönster.


elle-proud-winner-of-logga.jpg
Logotyp ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016


swoonsidevanityunithoneysilentnight_2.jpg
Swoon Side Honey Tvättställsskåp, Silent Night

Side Honey Tvättställsskåp 810 i mörkt blå kulören Silent Night. Med knoppar, blandare och ben i matt svart utförande.